Categories
Uncategorized

Συνεχής ενημέρωση απο την κατειλημμενη πρυτανεία

Από νωρίς το πρωί πλαισιώνεται το κέντρο αγώνα της κατειλημμένης Πρυτανείας από ολοένα και περισσότερο αλληλέγγυο κόσμο. Γύρω στις 11.οο εργαζόμενοι καθ’ υπόδειξη των πρυτανικών αρχών επιδίωξαν να εισέλθουν στον χώρο με πρόσχημα την εργασία τους. Είναι οι ίδιοι που μαζί με καθηγητές και πρυτανικές αρχές προσπάθησαν εκ της πλαγίας οδού να καταστείλουν κι αυτοί με τη σειρά τους τον αγώνα.
Η συγκέντρωσή τους βρήκε τον κόσμο του αγώνα απέναντί τους και απετράπη, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μικροφωνική και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο. Από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε μετρό και λεωφορεία και μοίρασμα κειμένων αναφορικά με τον αγώνα των απεργών πείνας και τα αιτήματά τους. Επίσης, την συγκέντρωση χαιρέτισαν σύντροφοι απεργοί πείνας με τηλεφωνική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της μικροφωνικής.
Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση των πρυτανικών αρχών να αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό επίδικο: την απεργία πείνας των κρατουμένων και τα δίκαια αιτήματά τους.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να απονομιμοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν τις κινητοποιήσεις.
Η αντισυγκέντρωση που οργάνωσαν οι πρυτανικές αρχές θυμίζει παρακρατικές πρακτικές βγαλμένες από το σκοτεινό παρελθόν, που μοναδικό στόχο έχει την πρόκληση έντασης και να δώσει άλλοθι σε ενδεχόμενη αστυνομική επέμβαση.
Καλούμε τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να μην βάλουν πλάτη σε μια τέτοια μεθόδευση.
Οι πανεπιστημιακοί χώροι ανήκαν, ανήκουν και θα ανήκουν σε όσες/-ους αγωνίζονται και αντιστέκονται.

Όλοι/-ες στη μοτοπορεία στο Υπ. Δικαιοσύνης στις 18.00 στην κατειλημμένη Πρυτανεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *