Categories
Uncategorized

Σχετικά με τους συλληφθέντες μετά την εκκένωση της Κ.Πρυτανείας

Οι 14 σύντροφοι που συνελήφθησαν σήμερα μετά την εκκένωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν χρεωθεί με 3 πλημμελήματα.

τα εξής: i.Απείθεια, ii.Διατάραξη οικιακής ειρήνης και iii.Φθορά δημόσιας περιουσίας

Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχη εκκένωση είχαμε ξαναδεί υπό την σοσιαλιστική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και 3 χρόνια αφότου το ίδιο θέσπισε το πανεπιστημιακό άσυλο -που εως πρότινος σύσσωμη η αριστερά διαρρήγνυε τα ιμάτια της για την υπεράσπιση του-  όταν το 1985 κατελήφθη η σχολή του Χημείου μετά την δολοφονία του 15χρονου Καλτεζά .

Ας σημειωθεί επίσης ότι τόσο οι φύλακες της Πρυτανείας ΕΚΠΑ όσο και διοικητικοί υπάλληλοι από την αρχή της κατάληψης είχαν οι ίδιοι εικόνα για την κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο. Οι πρυτανικές αρχές που είχαν άμεση σχετική ενημέρωση επέλεξαν, βιάζονταν την πραγματικότητα, να καταγγείλουν δημόσια για τα ακριβώς αντίθετα πλάθοντας σενάρια. Σήμερα, μετά την εκκένωση του πανεπιστημιακού κτηρίου, και μη έχοντας να προβάλουν εικόνες καταστροφής, δήλωσαν ότι “δε φαίνεται να υπάρχουν φθορές στο κτίριο”.  Παρόλα αυτά οι 14 έχουν πιστωθεί και “φθορά δημόσιας περιουσίας”.

***

Μήνυμα των συντρόφων της κατειλημμένης Πρυτανείας μέσα από τη ΓΑΔΑ

Μετά την παρατεταμένη για ημέρες καταπάτηση του κοινωνικού ασύλου στα Προπύλαια από την αστυνομία και τη βίαιη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας σήμερα Παρασκευή 17 Απρίλη στις 7 το πρωί, στέλνουμε μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ  θερμούς χαιρετισμούς αντίστασης και αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας, στους αλληλέγγυους και σε όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Νίκη στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων ενάντια στο ειδικό νομικό κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Εμείς θα νικήσουμε!

Η τελευταία περιφρούρηση της Κατειλημμένης Πρυτανείας

 

 

***

Οι συλληφθέντες από την εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας είναι 14:
6 γυναίκες και 7 άντρες της περιφρούρησης,
καθώς και μία ακόμη γυναίκα που ήταν επισκέπτρια στην κατάληψη και παρέμεινε μέσα σε αυτήν για λίγες ώρες, καθώς μπήκε αργά τη νύχτα και στη συνέχεια εγκλωβίστηκε από τον αστυνομικό κλοιό και δεν μπορούσε να αποχωρήσει.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

α) διατάραξη οικιακής ειρήνης

β) διακεκριμένες φθορές (αναλυτικά: για ένα αλφάδι χαραγμένο σε ξύλινο τραπέζι, για κάποια συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους και για άδειους πυροσβεστήρες)

γ) οπλοκατοχή  (για μαυροκόκκινες σημαίες) Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια

δ) απείθεια

 

***

κείμενο του συλληφθέντα από την τελευταία περιφρούρηση της Κ.Πρυτανείας, Π.Γεωργιάδη:

 

 

ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ…

Δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν η νέα fast track κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ με την εισβολή των αστυνομικών μαντρόσκυλων στην Πρυτανεία και την κατάλυση του ασύλου. Ήδη από τη συμφωνία του eurogroup στις 20 Φλεβάρη το βελούδινο προσωπείο της ροζ αριστεράς ξεμασκαρεύτηκε για να αποδειχθεί για μια ακόμα φορά πως κάθε αστική κυβέρνηση είναι μονάχα ορντινάτσα της εγχώριας και διεθνούς αστικής τάξης. Όσα “προοδευτικά” μερεμέτια και να γίνουν, όσες ασπιρίνες για τον καρκίνο κι αν μοιραστούν στην κοινωνία, όσες παπατζήδικες μεταβολές ονομάτων κι αν χρησιμοποιηθούν (από την τρόικα στους “θεσμούς”), η παράταση της μνημονιακής πολιτικής από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει και τα πραγματικά όρια της ντεμέκ “φιλολαϊκής” αστικής πολιτικής μπροστά στην στρατηγική επιλογή της πρόσδεσης της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό σχηματισμό της ΕΕ.

Εάν κάτι κατέδειξε η κατάληψη της Πρυτανείας, ακόμα πιο μακριά από την ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων των φυλακισμένων συντρόφων μας, ήταν και η αυταπόδεικτη αλήθεια πως ο κοινωνικός-ταξικός ανταγωνισμός συνεχίζεται και μετά την εκλογική νίκη της ροζ αριστεράς και το σχηματισμό κυβέρνησης με την λουμπενική δεξιά. Και παρά το βραχύβιο χαρακτήρα της, μιας και ήταν κατάληψη ειδικού σκοπού και κοινού αγώνα με τους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους, κατάφερε να συναντηθεί πέρα από το κλασικό διακηρυκτικό επίπεδο με αγώνες που αναπτύσσονται στο κοινωνικό και το πολιτικό πεδίο: με το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, με τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με τη διεθνιστική αλληλεγγύη στον αγώνα του Λαϊκού Μετώπου στην Τουρκία κλπ. Αυτό ακριβώς ενόχλησε και τα εξουσιαστικά παραμάγαζα που επιδόθηκαν συντονισμένα και σε πλήρη ευθυγράμμιση σε μια εκστρατεία αποπολιτικοποίησης και συκοφάντησης της κατειλημμένης πρυτανείας, μιας και δεν μπορούσαν να τη χτυπήσουν με πολιτικό τρόπο.

Η προβοκάτσια ξεκίνησε τη Δευτέρα του πάσχα, όταν ο μαστουρωμένος πρύτανης Δημόπουλος, υπό την επήρεια των παραισθησιογόνων ουσιών της εξουσιομανίας, “κατήγγειλε” πως μέσα στην πρυτανεία γίνεται χρήση ναρκωτικών. Σε πλήρη συντονισμό με τα αστικά ΜΜΕ, οι χονδρέμποροι πρέζας μπάτσοι παρουσίασαν ως συλλήψεις εντός της πρυτανείας τις προσαγωγές άσχετων περαστικών και τουριστών, αλλά και τοξικοεξερτημένων που τσουβαλιάστηκαν από κοντινή πιάτσα διακίνησης ναρκωτικών, η οποία λειτουργεί εδώ και χρόνια υπό την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας και των πρυτανικών αρχών. Προφανώς τα κέρδη της μαύρης συσσώρευσης κεφαλαίου είναι μπόλικα και οι παράνομοι καπιταλιστές μοιράζουν και τα ανάλογα χαρτζιλίκια στον κόσμο της νομιμότητας και της ηθικής.

Αφού μέσα από την προβοκάτσια αυτή επιχειρήθηκε η αποπολιτικοποίησης της κατάληψης, ήρθε η δημιουργία κατάστασης πολιορκίας από την αστυνομική περικύκλωση, με σκοπό τη δημιουργία ανθρωπιστικής κρίσης μέσα στο κτήριο, μέσω της έλλειψης τροφοδοσίας, ώστε να αποχωρήσουμε από την κατάληψη με τη δημιουργία τεχνητής λιμοκτονίας. Η αποτυχία κι αυτού του αναμφίβολα ευφυούς τεχνάσματος ήταν δεδομένη: η αλληλεγγύη των συντροφισσών και των συντρόφων μας που εγκλωβίστηκαν έξω από την πρυτανεία μας άφησε ακόμα πιο δυνατούς και με 1-2 κιλά παραπάνω. Και με την ευκαιρία να γίνει σαφές πως η κατάληψη της πρυτανείας στελεχώθηκε και ενισχύθηκε από εκατοντάδες ανθρώπους και οι 13 που συλληφθήκαμε ήμασταν απλώς η τελευταία περιφρούρηση όταν έγινε η αστυνομική περικύκλωση.

Όταν απέτυχε και αυτή η τακτική, ήρθαν οι υπόγειες προτάσεις από τις πρυτανικές αρχές να αποχωρήσουμε χωρίς να συλληφθούμε από την πίσω πόρτα. Η απάντηση ήταν δεδομένη: καμιά διαπραγμάτευση, θα αποχωρήσουμε συντεταγμένα μόνο όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συντρόφων μας απεργών πείνας ή θα μας πάρουν σηκωτούς οι μπάτσοι. Και εν τέλει μας πήραν σηκωτούς οι μπάτσοι…

Για όλες και όλους που συνυπήρξαμε μέχρι την τελευταία στιγμή στο ανοιχτό κέντρο αγώνα της πρυτανείας, το κατηγορητήριο που στήθηκε εναντίον μας από την αστυνομικο-δικαστική μαφία αποτελεί τίτλο τιμής. Όσοι και όσες βιώσαμε περικυκλωμένοι και σιδηροδέσμιοι υπέροχες στιγμές αλληλεγγύης, παρά τις πολιτικές μας διαφωνίες, δημιουργήσαμε ένα διαρκές και κινούμενο κέντρο αγώνα και απειθαρχίας: από την περικυκλωμένη πρυτανεία, μέχρι τη ΓΑΔΑ και την Ευελπίδων. Και είναι αυτός ο κόσμος που θα κερδίσει αργά ή γρήγορα: ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Μέχρι τον Κομμουνισμό και την Αναρχία!

 

Πολύκαρπος Γεωργιάδης

One reply on “Σχετικά με τους συλληφθέντες μετά την εκκένωση της Κ.Πρυτανείας”

Kαλό θα ήταν να μπούν εδώ όλα τα απολογιστικά κείμενα που θα βγουν από εδώ και πέρα…
είτε από συνελεύσεις, είτε από συλλογικότητες, είτε από ατομικότητες που συμμετείχαν από την αρχή μέχρι το τέλος στην κατάληψη της Πρυτανείας.

Ήταν μια “παλλόμενη κατάληψη”, μια κατάληψη που κάθε μέρα σχεδόν άλλαζε και η σύσταση της συνέλευσή της. Με πλήθος προτάσεων και πολιτικών τοποθετήσεων.

Ο συγκεκριμένος αγώνας πολιτικά ήταν κάτι παραπάνω από μια απεργεία πείνας…
με αναβαθμισμένη την απ΄εδώ και πέρα πολιτική αξία του α/α χώρου στο εγχώριο πολιτικό επίπεδο.

Ας αποτελέσει μια πηγή πληροφόρησης και έμπνευσης για όλες τις πολιτικές θέσεις που υπήρξαν σ΄αυτή την κατάληψη… μια παρακαταθήκη…

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ… ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *